Sivut

15. marraskuuta 2013

9 kuukautta

Häihimme on nyt aikaa tasan 9 kuukautta. Ollaan aika tasan puolivälissä häiden suunnittelussa ajan suhteen, sillä kihlautumisestamme tuli kuluneeksi ne samaiset 9 kuukautta viime viikolla. Missä nyt mennään häiden valmisteluprosessissa? Yläpalkista löytyvä to do -lista päivittyy varsin verkkaisesti, mutta onneksi taustalla järjestelyt rullaavat tasaisesti eteenpäin.

Oikeastaan odotan jo malttamattomana vuodenvaihdetta. Olemme sopineet olevamme alkuvuodesta yhteyksissä mm. juhlapaikkaamme, jotta voimme aloittaa paikan henkilökunnan kanssa tarkempien hääsuunnitelmien tekemisen. Koska meidän hääjuhlamme vietetään hotellitiloissa, on juhlapaikan kanssa sovittavilla asioilla paljon merkitystä koko juhlan kululle: koristelut, ruoat, juomat, tilankäyttö, musiikin mahdollistaminen... Hurjasti siis asioita, jotka varmistunevat vasta ensi vuoden puolella! Oppiipahan tämäkin morsian vähän kärsivällisyyttä, kun ei voi nytjusthetitänään saada selvyyttä kaikkiin suunnitelmiin.

Tällä hetkellä hääjärjestelyistä mielessä pyörivien asioiden top 3 muodostuu vieraslistasta, häämekosta ja päivän aikataulusta. Mekosta olen täällä jauhanut enemmänkin kuin tarpeeksi, ja hääpäivän aikataulu hakee vielä muotoaan, joten ei niistä tällä kertaa enempää. Vieraslista sen sijaan tuottaa päänvaivaa ennen kaikkea siksi, että tässä vaiheessa alkaa nousta esiin vanhempien ja sukulaisten oletuksia/toiveita/kuvitelmia siitä, keitä meidän juhlaväestämme kuuluisi löytyä - ihan kuin jo pelkkä kutsuttavien ystävien valikointi ja rajaaminen ei tuottaisi harmaita hiuksia. Enkä vielä edes ole ottanut puheeksi perheeni kanssa suunnitelmiani uusperhekuvioihimme liittyvistä ratkaisuista.Yritän toitottaa itselleni sitä kaikkien häitään suunnittelevien mantraa - nämä ovat meidän häämme, me kutsumme meille tärkeimmät ihmiset oman tahtomme mukaisesti - mutta onhan se hankalaa yrittää ottaa huomioon läheisten näkemykset ja silti noudattaa omaa tahtoamme loukaamatta ketään!

Vierasmäärämme pysyy toivottavasti maksimissaan 80 kieppeillä. Vieraslista-exceltaulukkokin on pysynyt melko hyvin kasassa, ja sieltä löytyy nyt vain hieman päälle sen 80 henkilöä. Pientä karsintaa haluaisin kuitenkin vielä tehdä, mutta mistä? Tiedän, että vieraslistaa ei tarvitse lyödä lukkoon vielä kuukausiin, ja siten aiheen pähkäilykin on tavallaan nyt ihan turhaa, mutta toisaalta mitä nopeammin saa päätöksiä tehtyä tämänkin suhteen, sitä nopeammin voisi lopettaa koko vieraslista-angstin... Ehkä kuitenkin pitäisi vaan jaksaa muistaa olla onnellinen ja kiitollinen siitä, että meillä on niin paljon rakkaita ihmisiä ympärillä - muutenhan koko vieraslistaongelmaakaan ei olisi!

5 kommenttia:

  1. En olisi koskaan osannut kuvitella, että juuri vieraslista aiheuttaisi näin paljon päänvaivaa ja kuulu(i)n itse juurikin niihin, jotka toitottavat, että "meidän häät meidän vieraat" ja että ketään ei todellakaan ole pakko kutsua vain sukulaisuuden tai muun vastaavan velvollisuuden takia. Vaan kuinkas kävikään... Tehtiin todennäköisesti kardinaalivirhe siinä, kun listattiin jo alunperin mukaan kaikki, jotka ehkä voisivat joutua kutsuttujen listalle, jotta saataisiin jonkinlainen kuva maksimimäärästä ja siten maksimibudjetista. Lienee selvää, että karsintaa on paljon vaikeampi tehdä nyt, kuin ihmiset konkreettisesti jo ovat siinä listalla, kuin että niitä lisäisi sinne sitä mukaa, kun katsoo tarpeelliseksi.. Yksi asia, mikä tuottaa minulle eniten päänvaivaa on se, että vieraat tuntuvat tulevan ikään kuin rykelminä, eli ts. joko kutsut kaikki tai sitten et ketään tietystä ryhmästä. Mitä kauemmaksi lähipiiristä mennään, sitä vaikeampaa rajaaminen tiettyyn kohtaan on ja sitä suuremmiksi nämä "ryhmät" muodostuvat, etenkin sukulaispuolella. Mutta toki jos oikein haluaa, niin nämäkin asiat on ratkaistavissa ihan simppelisti päättämällä, mitä haluaa. Noh, ehkä vieraslistat saavat täälläkin jäädä hetkeksi unholaan..

    Mutta hui, yhdeksän kuukautta kuulostaa jo oikeasti siltä, että häät odottavat jossain hahmotettavissa olevassa tulevaisuudessa! Ja varmasti huisia, kun vihdoin pääsee tekemään ihan oikeita konkreettisia suunnitelmia juhlapaikan ja muiden kanssa inspiraatiokuvien keräämisen sijaan (mikä sekin on toki tärkeä ja hauska osa projektia) :)

    VastaaPoista
  2. Me tehtiin vieraslistaluonnokset ekan kerran joskus keväällä/kesällä, ja silloin jo pyrittiin listaamaan vain se n. 80 henkeä, mitä ajateltiin sopivaks juhlaväen kooksi (ja mikä oli esim. budjetin kannalta järkevää). Jos saisin listata vapaasti kaikki ihanat ympäriltäni, joita voisin kutsua mukaan, ois alunperin listattu joku varmaan 200 henkeä, joten päätettiin suosiolla alusta asti yrittää tehä jotain rajauksia vierasmäärään. Minkäs teet kun on niin monta kaveripiiriä. Ja todellakin, toi ihmisten oleminen porukoissa (tai sukulaisten kohdalla tavallaan kehissä) hankaloittaa hommaa tosi paljon. Jos haluat kutsua yhden, pitäis tavallaan kutsua 5 muutakin samasta porukasta tai saadaan aikaan paljon hämmennystä ja ehkä pahaa mieltäkin... Sekä mulla että M:llä on onneksi verrattain pienet suvut ja ollaan molemmilta puolin ekat vakiintuneet (ei siis esim. Serkkujen perheitä kutsuttavina, kun serkut on kaikki vielä sinkkuja/vähän aikaa seurustelleita), joten suvut ei ihan hirveästi tuota päänvaivaa, mutta ne kaverit, ai kauhee. Miten voi arvottaa ystäviään? Paljonko painaa vaakakupissa vaikka se, kuinka usein nähdään, tai se, kuinka kauan on tunnettu? Oi voi.

    Joo, alkaa pikkuhiljaa tulla koko suunnittelu konkreettisemmaksi. Vielä ei onneks oo mikään kiire tai paniikki (eikä toivottavasti tulekaan), joten kaikesta voi vaan nauttia ja ottaa koko suunnittelun hyvänä pakona arjesta ja masentavasta marraskuusta :D Mä kyllä mielenkiinnolla odotan myös, mitä kaikkea sä keksit teidän häihin! Hyvien pirskeiden järjestely taitaa tulla jo selkärangasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pako arjesta on kyllä juuri sitä, mitä tää suunnittelu tällä hetkellä (ja toivottavasti jatkossakin) on. Terveisin, tyyppi joka on käyttänyt puolet tästä viikon ainoasta vapaastaan askartelemalla hääasioita. :D

      Onneksi ja harmiksi budjetti sekä tilojen rajallisuus asettavat joitain rajoitteita vierasmäärälle, joten siitä voi ainakin jonkinlaista suuntaa ryhtyä hakemaan. Kai se on sitten loppujen lopuksi vaan järkeiltävä jotenkin sen kautta, montako vierasta aidosti on mahdollista kutsua ja kenen poisjäänti jäisi harmittamaan eniten (ei sillä, että senkään päättäminen helppoa olisi). Tsemppiä päätöksiin siis!

      Poista
  3. Enää 9 kuukautta, se menee niin nopeasti! Tsemppiä vieraslistan kanssa, täälläkin sama tuskailu menossa, se on yllättävän haastavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, ja samoin tsemppiä sinne samoihin pähkäilyihin! Miten sitä joskus kuvittelikin selviävänsä vieraslistasta helpolla :D

      Poista