Sivut

11. toukokuuta 2013

Kuninkaalliset häät

Mahtoikohan moni ruudun sillä puolen katsoa tällä viikolla alkaneen Nelosen uusimman hääsarjan, Kuninkaallisten häiden, ensimmäistä lähetystä? Tuppauduin tiistai-iltana toisen kaasoni luokse viettämään häävalvojaisia ja arvostelemaan tuoreeltaan ensimmäisten "kuninkaallisten häiden" suoran lähetyksen.

Lähde
Kuninkaallisissa häissä siis jokaisessa jaksossa seurataan suorassa lähetyksessä yhden tavallisen suomalaisparin vihkitilaisuutta, joka kuitenkin järjestetään "kuninkaallisin" menoin Helsingin Vanhassa kirkossa. Kirkko on koristeltu runsaasti kukkasin, tapahtumaa selostavat kommentaattorit Riku Riihilahti ja Teri Niitti, ja hääparia sekä heidän lähipiiriään haastatellaan ennen ja jälkeen vihkimisen. Lisäksi morsiamen hääpuvun tekee kussakin jaksossa jokin suomalainen huippusuunnittelija - ensimmäisessä jaksossa nähtiin Mert Otsamon suunnittelema puku.

Lähde
Ohjelman parasta antia ovat ehdottomasti sen kommentaattorit - stailisti Teri Niitti ja urheilutoimittaja/-selostaja Riku Riihilahti. Ainakin näin ensimmäisessä jaksossa Niitti ja Riihilahti laukoivat Vanhan kirkon yläparvelta enemmän ja vähemmän mielenkiintoisia huomioita muun muassa häävieraiden pukeutumiseleganssista, vihkiseremonian kulusta ja häiden erilaisten yksityiskohtien (kuten hääkimpun) historiasta. Kornia, huvittavaa ja ah, käsittämättömyydessään niin viihdyttävää. Mietityttää vain, että mistä Niitti ja Riihilahti löytävät kerrottavaa vielä seitsemän seuraavaakin viikkoa, kun jo ensimmäisessä jaksossa ehdittiin läpikäydä ainakin hääkimpun, sormusten, hunnun ja kaasojen pukeutumisen historialliset merkitykset.

Lähde  
Ennakkoon en uskaltanut toivoa suuria Kuninkaallisten häiden toteutukselta, mutta näin yhden jakson jälkeen voin jo todeta, että koukussa ollaan. Kaikessa korniudessaan ja huvittavuudessaan Kuninkaalliset häät on loistava lisä suomalaisten hääohjelmien joukkoon varsinkin tänä vuonna, kun esimerkiksi Satuhäiden kausi on ollut harvinaisen laimea. Pitäähän sitä varsinkin hääsesongin lähestyessä olla televisiossa tarjolla häähömppää! Siihen tarpeeseen Kuninkaalliset häät sopii mitä mainioimmin. Varsinaista kuninkaallisten häiden ilmapiiriä, hurmaavuutta ja arvokkuutta tällä sarjalla ei missään nimessä tavoiteta, mutta aidosta kuninkaallisten häiden tunnelmasta saadaan nauttia jo kesäkuussa, kun Ruotsissa juhlitaan prinsessa Madeleinen häitä. Joka tapauksessa tämä morsian on takuuvarmasti liimattuna ruudun ääreen tiistai-iltaisin kello 20 alkaen jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti