Sivut

14. lokakuuta 2013

Musiikkia, maestro!

Koska sekä minun että M:n elämään on vuosikausia kuulunut tärkeänä osana musisointi, on musiikilla oltava paikkansa myös häissämme. Vielä on kuitenkin kovin auki se, millaisessa muodossa musiikkia kuullaan. Tässä kuitenkin tämänhetkisiä ajatelmia, saa nähdä millaiseen toteutukseen lopulta päädytään:

Ensimmäisenä tietenkin kirkossa kajahtavat häämarssit ja vihkimisen aikana laulettavat virret tai musiikkiesitykset. Häämarsseja emme ole vielä päättäneet, mutta uskaltaisin veikata, että melko perinteisillä ratkaisuilla mennään häämarssien suhteen. Vaikka aikanaan kun kävimme Tampereen Tuomiokirkossa M:n kanssa ihailemassa Simbergin maalaustaidetta, sain kuulla käsipuolessani hyräiltävän erehdyttävästi Star Warsista tutuilta kuulostavia sävelkulkuja...

Pidän kyllä virsistäkin, enkä ollenkaan pistäisi pahasta niiden kuulemista vihkimisessämmekin, mutta toivoisin kuitenkin meidän saavan jonkin musiikkiesityksen kirkkoon. Meillä on ystävissä moniakin musikaalisesti lahjakkaita ihmisiä, joita voisi ehkä pyytää laulamaan ja soittamaan jotakin kirkossa. Pitäisi vain osata valita jokin kirkkoon sopiva biisivaihtoehto! Olen itse saanut kunnian olla laulamassa ja/tai soittamassa useampienkin ystävieni häissä nimenomaan vihkitilaisuudessa, ja ne kaikki kerrat ovat jääneet kyllä mieleen pysyvästi niiden henkilökohtaisuuden ja tunnepitoisuuden vuoksi.
Hääjuhlaan siirryttäessä siirrytään elävästä musiikista ainakin hetkeksi nauhoitteiden pariin. Olen kaikessa rauhassa kokoillut muutamaa hävyttömän montaa potentiaalista hääsoittolistaa esimerkiksi ruokailujen ja muiden ohjelmattomien hetkien taustalle soitettavaksi. Tällä hetkellä tärkein kysymys koskee lähinnä sitä, miten saadaan kahden jääräpään musiikkitoiveet yhdistettyä yhdelle listalle. Onneksi aikaa on vielä rutkasti, joten soittolistoja ehditään muokata kerran jos toisenkin! Spotify Premium on ollut luotettava kumppanini juhlien taustamusiikkien soitannan suhteen jo ties kuinka kauan, ja samaista palvelua ajattelin hyötykäyttää myös häissämme.

Juhlapäivän loppupuolelle toivoisimme saavamme jälleen livesoitantaa ja -laulantaa. Suunnitelmat loppuillan musiikin suhteen ovat kuitenkin vielä todella alkutekijöissään. Täytyisi ehtiä piipahtamaan juhlapaikallamme mittailemassa, jotta saamme varmuuden siitä, miten paljon meillä ylipäätään on tilaa musiikkivermeille. Juhlapaikkamme kun ei ole mikään valtava halli tai kartano, joten voi olla, että mitään suuren suurta bändiä ei ihan jo tilarajoitteiden vuoksi meillä nähdä. Vähän aikaa sitten aloin fiilistellä jotain duo-ratkaisua - voisikohan esimerkiksi "pelkkä" laulaja+kitara-kombo toimia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti