Sivut

23. heinäkuuta 2013

Kaukokaipuu

Viime päivinä viikkoina ajatukset ovat karkailleet Suomen rajojen ulkopuolelle. Edellisestä visiitistäni ulkomaille on ehtinyt vierähtää jo lähes vuosi, eikä armaan kalenterini sivuilta löydy lainkaan reissumerkintöjä lähitulevaisuudenkaan lehdiltä. Siksipä lomakuume alkaakin yltyä välillä turhankin korkeaksi. Onneksi aina voi haaveilla häämatkasta - eihän siihenkään ole enää kuin se reilu vuosi!

Lähde
Jo vuosia sitten totesimme tuon paremman puoliskoni kanssa, että jos joskus päätyisimme avioliiton enemmän tai vähemmän auvoiseen satamaan asti, olisi häämatkakohteemme Pariisi. Tai no, jos ihan rehellisiä ollaan, minä taisin olla meistä se, joka Pariisia eniten fiilisteli, mutta kyllä sulhokin aiheesta innostui. Onhan Pariisi nyt sentään rakkauden kaupunki! Minä olen tuossa hurmaavassa kaupungissa ehtinyt käydä pureskelemassa patonkia ja ihailemassa Mona Lisaa jo kertaalleen vuonna 2010, mutta tuoreen aviomiehen kanssa kokemus olisi varmasti ihan erilainen. Tiedättehän: kuljeskelua Seinen rannoilla, kapuaminen kaksin (kaikkien muiden turistien keskellä, toki) Eiffel-torniin, illallisia pienissä, tunnelmallisissa ravintoloissa ja niin edelleen. Kliseistä, mutta ah, niin ihanan kuuloista!
 
Kaiken kaikkiaan olemme aina viihtyneet erinomaisesti kaupunkimatkoillamme, ja siksi jokin eurooppalainen kaupunkilomakohde olisikin varmasti oivallinen valinta myös häämatkalle.  Museot, ravintolat, kahvilat, (historialliset) nähtävyydet, persoonallisten kaupunginosien ihailu... kaikki kaupunkilomien klassikot, niistä me nautimme. Lomilla ei toki tarvitse suorittaa, mutta pidän siitä, että kaupungeista löytyy aina tekemistä ja nähtävää ihan ilman valtavia suunnitelmiakin. Niinpä eurooppalaiset kaupungit, kuten Pariisin lisäksi Rooma, Barcelona, Praha, Lissabon, Krakova tai miksei jopa esimerkiksi tuttu ja läheinen Tukholmakin


No, kuten suunnilleen kaikessa muussakin häihin liittyvässä, olen tässäkin asiassa ehtinyt jo unohtaa vankat aikomukseni ja haudanvakavat päätöksemme, ja löytää liudan muita(kin) ihania vaihtoehtoja kaupunkilomahaaveiden vastapainoksi. Mieleni halajaisi jonnekin lämpimään, muttei kuitenkaan mihinkään Tyynenmeren pikkusaarille keskelle ei-mitään. Juuri tällä hetkellä häämatkahaaveisiin kuuluu joka tapauksessa melko miellyttävän mittaiset lennot (max. n. 5-6 tuntia), järkevä hinta, mukavat majoitusratkaisut ja kohteesta löytyvät mielenkiintoiset nähtävyydet ja tekemisvaihtoehdot. Täytyy myöntää, että potentiaalisia kohdevaihtoehtoja alkaa kertyä aika hurjasti, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Minäkin haaveilen Pariisista häämatkakohteena vaikka viime tammikuussa siellä viimeksi olin :D sulho ei vain innostu kohteesta joten pakko etsiä jotain muuta :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niin se Pariisi vaan vie (naisen) sydämen! Onneksi maailma on pullollaan ihania paikkoja, joihin matkustaa vaikka häämatkalle :)

      Poista