Sivut

31. heinäkuuta 2013

Vihkiajasta

Olen ollut lähiaikoina varsinainen aikaansaamattomuuden huipentuma. Jo parisen viikkoa minun on pitänyt ottaa puhelin kauniiseen käteeni ja kilauttaa seurakuntatoimistoon varatakseni meille vihkikirkon ja -ajan. Onko tämä ehkä koko häiden kannalta olennaisin asia nyt jo tehtynä? Ehei.

Haluamamme kirkko on jo tiedossa ja päiväkin lyötynä lukkoon (onhan meillä sentään juhlapaikka kuitenkin varattuna), joten mistä sitten kiikastaa? Seurakuntakin on tuttu ja turvallinen - mitään jännittävää ei siinä yhdessä varaussoitossakaan pitäisi olla. Sulhon kanssa on toiveeksi ajatellusta vihkiajastakin ollut puhetta useampaankin otteeseen, mutta jostain kumman syystä en osaa itse päättää, mitä haluan!

Meillä siis on oletettavasti niin onnekas tilanne, että voimme vielä näin hieman reilua vuotta ennen häitä luottaa siihen, että saamme varmasti haluamamme vihkikirkon haluamallemme päivälle. Hämäläiset kun ovat ilmeisen hitaita järjestelemään häitään verrattuna vaikkapa kehä III:n sisäpuolen asukkeihin. Hyvin suurella todennäköisyydellä saamme siis itse valita vihkiaikamme, eikä tarvitse turvautua jonotuksiin, arvontoihin tai paniikissa kiireellä aikatoiveiden esittämiseen.

Suuret on siis murheet, kun olen nyt viettänyt ties kuinka monta päivää arpoen, toivoisinko vihkiajaksemme kello 15 vai 16. Jep, puhutaanpa vähän lisää näistä allekirjoittaneen ensimmäisen maailman ongelmista... Mutta no, häähömpötyksiä vartenhan tämä blogi on olemassa, joten kai näitä saa kirjoittaa julki.

Niinpä olisin verrattain iloinen avustavista mielipiteistä: Jos hakusessa on iltapainotteiset häät, joissa vihkikirkon ja juhlapaikan välillä on ainoastaan muutama hassu kilometri (eikä paikasta toiseen kulkemiseen kulu silmänräpäystä pidempään), kumpaan vihkiaikaan kallistuisitte, klo 15 vai klo 16? Suunnitelmissa olisi käydä ottamassa valokuvat vasta sen tahdon kajauttamisen jälkeen, joten onko 16 turhan myöhään ajatellen esimerkiksi syömisten aloittamista/ajoittamista?




P.S. ... Ja katsotaanpa vaan: kun saan aikaiseksi tehdä sen varaussoiton, käy ihan varmasti ilmi, että koko pohdintani on turha ja samalle päivälle on jo useampiakin vihkiaikoja varattuna... Mutta miksi turhaan selvittää asiaa etukäteen, kun voi jo valmiiksi stressata ja pohtia päänsä puhki? ;)

12 kommenttia:

  1. Hääpäivä on todella lyhyt. Kannattaa muistaa, että miten pitkään haluaa juhlia? Illalla / yöllä todennäköisesti porukka on väsynyttä odottamisesta ja ihan vain juhlissa olemisesta.
    Itse ottaisin ajaksi sen 15 varsinkin jos kuvia meinaatte tunnin verran ottaa vihkimisen jälkeen.

    Jos meillä olisi ollut mahdollista olisin ottanut vihkimisen jopa jo klo 12, että varmasti saadaan nautittua päivästä pitkään. Nyt tuntuu siltä, että ravintolan sulkiessa ovensa klo 23 ilta jää lyhyeen. Jatkoja ollaan suunniteltu, mutta kuinka moni jaksaa lähteä? Yökerhoissa ja baareissa porukka aina hajaantuu... Mielummin olisi juhlapaikalla aamuun asti. Sellainen kun ei ole mahdollista ja juhltilaan pääsee vasta klo 12, toivomme häiden juhlaosuuden alkavan heti klo 15. :)

    VastaaPoista
  2. Samoilla linjoilla kuin Korppu: hääpäivää menee niin äkkiä ja on nopeasti ohi - eli ehdottomasti tuo klo 15 aika. Samaten, jos meinaatte vielä ottaa kuvia sen jälkeen, niin vierailla voi alkaa nälkä kurnia mahassa, varsinkin jos on pitkänmatkalaisia. Syömingeissäkin menee aina oma aikansa ja ennen kuin voidaan aloittaa ohjelma niin ilta onkin alkanut.

    ELi ota ihmeessä se klo 15!! :)

    VastaaPoista
  3. Meillä on klo 15 aikaan vihkiminen, meille tuo klo 16 olisi liian myöhäinen aika, koska juhlapaikalle siirtymiseen menee n. 30 min.
    Meillä oli tässä kylässä kanssa onneksi tuo mahdollisuus että kirkon ja päivän saa valita vapaasti.
    Hääpäivä menee todella nopeasti ohitse, vielä jos teillä on aikeissa ottaa kuvat vihkimisen jälkeen niin suosittelen suuresti tuota klo 15 vihkimistä :)

    VastaaPoista
  4. Hyviä ja harkinnan arvoisia pointteja kaikilta, kiitos näistä! :) Myöhäistä vihkiaikaa puoltais se, ettei kaivata hääjuhlaan niitä perinteisiä hassunhauskoja hääleikkejä venyttämään päivää kohti iltaa, joten voisi vaan suoraan aloittaa perinteistä myöhemmin. Plus että tiedän, että allekirjoittanut + kiire + jännitys = huono yhdistelmä :D Mutta tottahan se on, että pitää jättää aikaa niille itse juhlille, nopeasti ne menee joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  5. Aa mulle tuli nyt kriisi kommentteja lukiessa kun meidän vihkiminen on klo 16.00! Ja sen jälkeen pitäisi ottaa vielä ne kuvat! Apua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka pitkään teillä on mahdollisuus juhlia hääpaikalla? Se varmaan vaikuttaa aika paljon siihen, kuinka aikaisin vastaavasti "pitäis" juhlia aloitella. Mä jaksan kyllä uskoa, ettei se neljä oo ollenkaan liian myöhäinen vihkiaika (vaan oikeastaan tunnelmallinen!), ja siitä sit luontevasti ruoan aikataulutuksesta tulee enemmän illallinen kuin päivällinen - jos näillä nyt varsinaisesti onkaan mitään eroa muuta kuin ehkä vähän fiilikseltä :D Ja toisaalta jos ei oo valtavasti lapsia/lapsellisia häissä vieraina, niin mikäs siinä on juhliessa iltapainotteisemmin. :) Niin meillä ainakin oli suunnitelmissa, vaikka ei mitään aamun sarastukseen jatkuvia bileitä haikaillakaan.

      Poista
    2. Huuh, helpotti :D meille ei tule lapsia häihin, kun suvuistamme tai ystäviltä ei vielä pikkuisia löydy. Ja hääpaikalla saamme olla klo 2 asti ja sen jälkeen järkkäämme vielä jatkot vaarmaankin Kaivohuoneella. Eli otamme sitten yöllä takaisin sen menetetyn ajan päivällä. Toivottavasti vain vieraatkin ovat juhlatuulella. :/ :)

      Poista
    3. Onhan teillä sitten rutkastikin aikaa juhlia! Sitä paitsi teidän kohdalla myöhäinen aloitusaika voi olla tosi järkeväkin - jaksaapahan sitten jengi juhlia pidempään, kun ei ole tarvinnut pitkänmatkalaistenkaan välttämättä herätä ihan kukonlaulun aikaan :)

      Poista
  6. Meillä vihkiminen klo 15 ja minusta sekin tuntuu myöhäiseltä nyt jälkikäteen ajateltuna. Olen monta kertaa meinannut soittaa kirkolle ja kysyä aikaisempaa aikaa. Silloin varaushetkellä koko päivä kun oli vapaana! Mutta nyt on jo niin moni juttu suunniteltu ja sovittu tuon kellonajan mukaan, joten en taida enää uskaltaa.

    Mutta mikäli vihkiminen on klo 16, suosittelisin kyllä minäkin järjestämään kuvauksen ennen vihkimistä. Ei sitten ainakaan jäisi sellainen olo, että on missannut liikaa noinkin ihanasta päivästä tai että päivä loppuisi kesken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, sulho ilmoitti jyrkästi ettei valokuvausta ennen papin aamenta, joten siitä en taida kauheasti pystyä neuvottelemaan :D Ja oon kyllä sen kanssa samoilla linjoilla. Jos kehittäisi jotain ohjelmaa vieraille meidän kuvauksien ajaksi? Tai jos kehittäisi jostain pari lisätuntia hääpäiväänsä että sais KAIKEN? :D

      Poista
    2. Ja kuvissa ei oo enää jännittynyt vaan aidosti liikuttunut ja onnellinen <3 Meillä vihkimisen jälkeen ei ole mitään mahdollisuuksia ottaa kuvia, sillä juhlan pitää alkaa heti.

      Ollaankin mietitty, et pitäiskö potretit siirtää jopa hääviikolle? Mua ei haittaa et Pete näkee puvun, sitä enemmän tuntuu jännittävän kuin mua. :P (toisaalta mulla mitään pukuakaan vielä olo, oh LORD!)

      Poista
    3. Niin, miksei voisi yhdistää vaikkapa koekampauksen ja -meikin tekoa hääpotrettien kuvaussessioon? Ei lainkaan hassumpi idea - aikaakin voisi olla käytettäväksi enemmän kuvien ottoon eikä tarvitsisi hääpäivää käyttää tuntikausien poseerauksiin :) Tosin meillä ei kyllä tuollainen onnistuisi, halutaan molemmat nähdä toisemme vasta sitten vihkikirkon keskikäytävällä. Minkäs sille voi, kun on jääräpää (ja parempi puolisko samoin) :D

      Poista