Sivut

19. heinäkuuta 2013

Kurkunkostukkeista

Perjantain kunniaksi luvassa pari sanasta juhliemme juomatarjoilusta. Meidän häät vietetään siis tiloissa, joissa on A-oikeudet. Tallinnan "kulttuurimatkat" ja muut vastaavat rahtireissut halvemman alkoholin perässä eivät siis kuulu meidän to do -listaan lainkaan ihan jo sen takia, että juhlissamme tarjottavat juomat on hankittava lupien ja säädösten mukaan juhlapaikaltamme. Ja näin sen halusimmekin.

Lienee selvää, että näin parikymppisinä opiskelijoina emme millään voisi järjestää ravintolahäitä, joissa olisi alkoholitarjoilun suhteen ns. piikki auki koko illan. Toisaalta emme kaipaakaan mitään superkosteita drinkkibileitä tai vieraat vahvuudellaan yllättävää, aamuyön tunneille asti riittävää boolitarjoilua. Siksi olemmekin päätyneet tarjoamaan vieraillemme alkumaljan sekä budjetin mahdollistamissa rajoissa yhden/kaksi kaatoa viiniä ruoan kanssa. Sulho kaipaili myös perinteisiä aveceja kahvin kanssa. Olipa sitten tarjoamamme alkoholimäärä mitä tahansa, varmaa on se, että juhlamme ajan paikalla on myös baaritiski, josta saa kukin vieras käydä ostamassa lisää juotavaa, jos sellaista kokee kaipaavansa.

Olemme hyvinkin varmoja ratkaisustamme - itse asiasta tästä on puhuttu jo kauan ennen häiden suunnittelun aloittamista tai kihloja - mutta silti välillä hiipii mieleen epäilys siitä, mitä vieraat mahtavat ajatella. Suomessa kun on totuttu niin usein siihen, että häihin haetaan Tallinnasta halvemmalla pakullinen kurkun kostuttajia.  Onneksi ystäväpiirissämme on aiemminkin järjestetty vastaavaan tapaan häitä, ja ainakin me olemme viihtyneet kyseisissä(kin) juhlissa mainiosti.

Latistaako juhlatunnelmaa se, että vieraat joutuvat kaivamaan kuvettaan kesken juhlien? Miten tällaiset esitetään tyylikkäästi? Pitääkö vieraita "varoittaa" etukäteen järjestelystämme? Tarvitaanko onnistuneisiin häihin ilmainen, jopa rajaton alkoholitarjoilu? Luotan siihen, että hauskaa todellakin on ilmankin nestemäistä tunnelman keventäntäjää, mutta mitä mieltä ruudun sillä puolen ollaan?

8 kommenttia:

  1. Hei. löysin vasta blogisi. Tulipa heti hyvä teksti eteen. Olen miettinyt nimittäin aivan samoja asioita ja meilläkin on semmoiset häät missä juhlapaikalla A-oikeudet ja emme siis hae mitään juomia mistään. Alkumaljat tarjoamme, mutta budjetin takia ei voida tarjota vieraille muita juomia. Jokainen saa sitten hakea juomaa kun haluaa ja maksaa itse.

    Ajateltiin laittaa infolappuseen tästäkin juttua, että vieraat tietävät, ettei oo koko illan juomat maksettuina.

    Onnistuneet julat eivät tarvitse minun mielestä rajatonta alkoholitarjoilua, muut asiat ovat varmasti tärkeämpi :)

    VastaaPoista
  2. Kivaa, että oot löytänyt tänne, ja kiitos kommentista! :)
    Aika samoilta kuulostaa suunnitelmat siis sielläkin päässä. Eipähän ainakaan tarvitse katsella kenenkään vieraan mahdollisia ylilyöntejä viinan kanssa, kun tuskinpa kukaan innostuu pelkillä ravintolahinnoilla ihan ranttaliksi vetämään ;)

    VastaaPoista
  3. No sitä täällä ainakin toivotaan, ettei kukaan viittis ihan älyttömässä kunnossa olla :D

    VastaaPoista
  4. Tämä on yksi sellaisia asioita joita olen itsekin miettinyt... Meilläkun myös joutuu vieraat kaivamaan kuvettaan ;)

    Kutsussa ilmoitetaan jotenkin, että baari on avoinna ja sieltä voi ostaa. Se et miten tämä muotoillaan, on arvoitus.
    En usko, että vanhemmilla ihmisillä tulee onglemaa maksaa juomia itse, nuorista olen hieman huolissani, mutta en voisi kuvitellakaan maksavani muiden juomista ravintolatiloissa. Pelkästään kaksi olutta per vieras maksaisi 1560€ ja kahdella oluella ei tule kuin pahamieli :D

    Rohkeesti vaan omakustannebaariin ohjaatte vieraat, kukaan ei voi olettaa että kaikki on maksettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin ja tosiaan kutsussa ilmoitetaan siksi, että kaverille kävi eräissä häissä niin ettei olllut varautunut edes ottamalla lompakkoa matkaan koko tilaisuuteen ja ruokajuomatkin piti ostaa itse joka sitten oli vasta hääpaikalla infolappusessa kerrottuna. Hiukka myöhäistä :/

      Poista
    2. Joo, kyllä me ihan valintojemme takana seistään eikä sinänsä oo huolta lainkaan :D Meidän juhlat, meidän päätökset, kyllä vieraat ne ymmärtää toivottavasti. Varsinkin, kun ollaan molemmat verrattain maltillisia alkoholin käyttäjiä ylipäätään, niin eiköhän sitä vieraat osaakin odottaa, ettei juhlistaa ole tulossa mitään vuoden kosteimpia bileitä. Sitä vaan ehtii pohdiskella vähän turhankin paljon kaikenlaista, kun on tätä suunnitteluaikaa vieläkin se reilu vuosi jäljellä! :D

      Oot ihan oikeessa varmasti siinä, että pakko vieraille on vähän etukäteen vinkata tavalla tai toisella, että ottakoot lompakkonsa mukaan, jos kaipaavat enemmän tarjoilua. Ite vaan niin harvoin lähden mihinkään juhliin ilman mitään rahaa (=korttia), että tuntuu vähän hassulta huomautella.

      Ja toi on kyllä ihan järkyttävää, miten paljon juomiin saisi A-oikeudellisissa tiloissa menemään rahaa! Meillä onneks näytti juhlapaikassa viinien & alkumaljojen hinnat olevan edes jossain määrin säällisiä (vaikka toki ravintolahintoja eikä mitään Tallinna-tasoa) - kallista kuitenkin.

      Poista
  5. Meillä ihan sama juttu, ravintolahäät ja emme millään pysty tarjoamaan vieraille koko iltaa. Haluaisin kyllä, mutta juomiin menisi varmasti ainakin viisi tonnia. Hui!

    Kutsussa pitäisi tosiaan tuo jotenkin mainita, mutta miten?! En halua että kenellekään tulee ikävä olo, jos joutuvat loppuillasta omat juomat maksamaan. Toivottavasti kuhlat eivät lopu alkoholitarjoilun päätyttyä. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jaksan kyllä uskoa, että meidän läheisillä on hauskaa vähemmälläkin alkoholimäärällä, eli tuskin juhlat kuitenkaan loppuvat kuin seinään meidän tarjoamien juomien jälkeen :) itse asiassa ollaan oltu muutamien ystävien häissä, joissa on ollut samantapainen järjestely, ja niistä on jäänyt todella hyviä kokemuksia, joten sinänsä ei ole huolta. Ja toisaalta, eiköhän onnistuneet häät ole jostain ihan muista asioista loppujen lopuksi kiinni :)

      Eniten mua tässä varmaan huolettaa tuo kutsuun kirjoittaminen. MITEN tarjoiluista mainitsee jotenkin tyylikkäästi ja hienostuneesti? Vai voisiko kuitenkin jättää kirjaamatta kutsuun ja luottaa siihen, että kaikkien vieraiden kanssa tulee kuitenkin juteltua ennen häitä niin, että saavat kuulla aiheesta vähän vähemmän formaalisti?

      Poista