Sivut

11. syyskuuta 2013

Sinulle on postia

Rakastan postikortteja. Olipa sitten kyse niiden lähettämisestä, saamisesta tai vaikkapa vain katselusta, en saa tarpeekseni postikorttien fiilistelystä. Siksi voisinkin enemmän kuin mielelläni käyttää postikortteja osana meidän häitämme. Mutta miten?

Lähde
Save the date -kortit. Meille tuskin on tulossa std-kortteja lainkaan, mutta pidän kyllä hirmuisesti näistä "ennakkokutsuista". Sopivan rentoa, huolettoman oloista ja vailla turhaa pönötystä, mutta kuitenkin sellaista, että korttien tarkoitus käy selkeästi ilmi. Vieraiden olisi helppo laittaa postikortti talteen jääkaapin oveen tai vaikkapa mahdolliselle ilmoitustaululleen työpöydän ääreen, jolloin juhlien päivämäärä pysyisi varmasti muistissa. Luonnollisesti myös ne varsinaiset hääkutsutkin voisi rennommissa häissä toteuttaa postikorttimuodossa - varsinkin, jos morsiusparista tai heidän apujoukoistaan löytyy joku tiivistystaitoinen, kun tilaa ylenpalttisille hääinfoille ei olekaan käytössä.

Lähde
Kiitoskortit. Kortin kääntöpuolella olisi mainiosti tilaa muutamille useammillekin sanoille sen pelkän kiitoksen lisäksi - ja sitä lisätilaa tällainen jaarittelija kaipaa takuuvarmasti!

Lähde
Ohjelmanumero. Erään ystäväni häissä vieraiden täytettäviksi oli hankittu suuri pino mitä erilaisimpia postikortteja, joihin jokaiseen oli valmiiksi jo täytetty hääparin osoitetiedot ja liimattu tarvittavat postimerkit. Vieraita pyydettiin jättämään viestinsä yhteen tai useampaankin korttiin, ja juhlien loppupuolella kaikki täytetyt kortit sidottiin kiinni ilmapallokimppuun, joka päästettiin leijumaan halki ilmojen minne tuuli niitä ikinä veisikään. Kaikkiin kortteihin kaasot olivat liittäneet viestin, jossa pyydettin korttien mahdollisia löytäjiä tiputtamaan löytönsä lähimpään postilaatikkoon. Ilmeisesti ainakin osa näistä korteista jopa löysi perille, uskomatonta mutta totta! Martha Stewartin ideapankissa (josta kuvakin on lainattu) taas ehdotettiin, että kaaso(t) voisi(vat) ottaa tehtäväkseen lähettää vieraiden täyttämiä postikortteja hääparille ripotellen, läpi koko ensimmäisen aviovuoden.

Tietenkin postikorteista voisi askarrella vaikka mitä tai käyttää niitä koristeina. Korttien kuvat voi valikoida omaan teemaan, hääparin persoonallisuuteen/yhteiseen historiaan/harrastuksiin tai juhlien tavoiteltuun fiilikseen sopiviksi. Toivottavasti meidänkin häissä nähtäisiin edes jossain muodossa postikortteja ilman, että niitä tarvitsisi tunkea joka paikkaan. Övereitä ei ehkä kuitenkaan tavoitella...

2 kommenttia:

  1. Huippu idea tuo kaasoille korttien lähetyksen nakittaminen. Miten ihana olisikaan saada pitkin vuotta kortteja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tavallaanhan tuo vois toimia myös vieraskirjan korvikkeena: Kun kaikki kortit on saapuneet perille, ne vois niputtaa jotenkin nätisti ja laittaa talteen. :)

      Poista