Sivut

29. syyskuuta 2013

Mekkometsällä, osa 2

En ehtinytkään mainita täällä, että tänä viikonloppuna koittikin jo toinen mekonmetsästyskerta. Tällä kertaa suuntana oli Helsinki, jossa tarkoitukseni oli viettää lauantai sivistyksen keskellä eli kehä III:n sisäpuolella asuvan kaaso-S:n kanssa. Meillä oli sovitusaika varattuna kahteen liikkeeseen, joiden lisäksi matkamme aloituspaikaksi valittiin eräs morsiuspukuliike, johon ajanvarausta ei tarvittu lainkaan.

Aloitettuamme metsästyskierroksen ehdin sovittaa tasan yhtä pukua ennen kuin löysin mekon, jota en halunnut enää ottaa lainkaan pois päältäni. Se oli ihana, yksinkertainen, laskeutuva, upea ja kaunis. Pitsinen, olkaimeton yläosa, ja selkeälinjainen, koruton sifonkialaosa. Ei yhtäkään yksityiskohtaa, jonka olisin halunnut muuttaa. Kotimaista käsityötä ja kaiken sen upeuden lisäksi aivan hillittömässä alennuksessa. Rakastuin. Päätin kuitenkin vastahakoisesti jättää tuon ihanuuden rekkiin vielä pieneksi hetkeksi, jotta saisin hetken aikaa varmistua siitä, että kyllä, tämä on se Minun Mekkoni. Liikkeen alennusmyyntien vuoksi en voinut jättää uutta rakkauttani varaukseen, mutta laskeskelin uskaltavani luottaa, ettei mekkoni katoaisi minnekään.

No, nokkelimmat varmaan arvaavatkin, mitä tapahtui: piipahdimme pikaisesti parissa muussa morsiuspukuliikkeessä, eikä mikään uusi mekko enää onnistunut lyömään laudalta Sitä Yhtä. Olin oikeastaan jo ensimmäisessä liikkeessä varma valinnastani, ja niinpä suuntasimme muutaman muun mekon sovituksen ja pikaisen pähkäilyn jälkeen takaisin lähtöpisteeseen. Ehdimme takaisin liikkeeseen kahden tunnin poissaolon jälkeen, ja paikalle päästyämme liikkeen ihana myyjä alkoi etsiä rakkauteni kohdetta rekistä meidän siirtyessä sovituspuolelle, jotta saisin uudestaan ylleni sen mekon, jossa olin päättänyt mennä naimisiin. Mekkoa ei vain enää löytynyt mistään. Kuvailtuani mekon uudelleen tarkasti myyjälle, hän tajusi edellisten asiakkaiden ostaneen kyseisen ihanuuden itselleen vain hetkiä aiemmin. Liikkeessä, joka on niin pieni, että sieltä tuskin on eilisen aikana myyty yhteensä kuin maksimissaan muutama puku, ehkä ainoastaan Se Yksi. Kyseessä oli kaiken lisäksi uniikkipuku, jonka kaltaista ei myyjän mukaan ole enää todennäköisesti saatavissa millään keinoin heiltä, sillä liike lopetetaan. 

Voin kertoa, että ketutti kuin pientä oravaa, jonka käpy on syväjäässä. 

Tuntuu hassulta, että jokin niin "turha" ja pinnallinen asia kuin mekko voi saada niin paljon tunteita aikaiseksi. Tai no, niitä ilon, ihastumisen ja kuplivan jännityksen tunteita olin odottanutkin, mutta tämä negatiivisempi tunnesara tuli täydellisenä yllätyksenä. Ja kyllä, varsinainen itkijänainen kun olen, sain sitten itkettyä ensimmäiset häiden järjestelyn itkut. Toivottavasti ne kyyneleet saavat jäädä viimeisiksikin. Onneksi tässä on positiivisiakin puolia, kuten esimerkiksi se, että saan vielä sovittaa uusia, ihania pukuja ja nautiskella tästä järjestelyvaiheesta vielä jonkin aikaa. Upeita mekkoja on maailmassa ties kuinka paljon, ja todennäköisesti jossain vaiheessa löydän vielä sitä eilistä mekkoakin ihanamman luomuksen. Mutta voi, ottihan se nyt päähän todella, todella paljon. Voinpahan olla hyvä esimerkki siitä, että jos todella tunnet löytäneesi Sen Oikean, älä päästä sitä näköpiiristäsi tai näpeistäsi, tai voi käydä huonosti (pätee varmaan niihin sulhasehdokkaisiinkin sinkkutytöillä!)!

Mekonmetsästyssaaga saa siis jatkoa. Stay tuned!

21 kommenttia:

  1. Ikävä että se puku kerkesi sillä pienellä hetkellä mennä kaupaksi. Toisaalta saattoi olla että kohtalo puuttui peliin, ehkä se ei ollutkaan sinun the dress, vaan se odottaa vielä jossain sinua :) Upeita pukuja mahtuu tähän maailmaan onneksi useampi

    Itse olen oppinut myös kantapään kautta että jos ei osta heti jotain haluamaansa niin se saattaa mennä ohi suun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, jossain on varmasti olemassa vieläkin ihanampi mekko! :)

      Poista
  2. Voi hirvitys miten huono mäihä, mutta eiköhän jotain muutakin tule vielä vastaan.

    Pistetään vielä haaste kiertoon, http://hukassahaissa.blogspot.fi/2013/09/kerta-se-on-ensimmainenkin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! :) ja juu, varmasti jotain ihanaa tulee vastaan vielä, ei mekot maailmasta sovittamalla lopu :)

      Poista
  3. Voi hirvitys miten huono mäihä, mutta eiköhän jotain muutakin tule vielä vastaan.

    Pistetään vielä haaste kiertoon, http://hukassahaissa.blogspot.fi/2013/09/kerta-se-on-ensimmainenkin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tule, on niitä kauniita mekkoja onneksi maailmassa aika paljon ;) kiitos haasteesta, vastailinkin jo siihen!

      Poista
  4. Voi ei mikä tuuri :/ Mut niinku Neiti G sanoi, se ei ollut sua varten! Onnea etsintään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sanoinkin liikkeestä ekan kerran lähtiessäni, että "Jos se muka ehtii mennä, ennen kuin palaan, se ei ollut minulle tarkoitettu mekko". Ja niinhän siinä sitten kävi, uskomatonta kyllä :D kiitos tsempeistä!

      Poista
  5. Eikä! Sulla on ollut kyllä maailman huonoin tuuri. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! :D mutta noh, eikös kaikissa häissä jokin asia mene pieleen jossain vaiheessa? Tää saa nyt luvan olla se meidän päin mäntyä mennyt osio, ja onneks on vielä aikaa korjata tilanne :)

      Poista
  6. Voi Apua! Saitko mekon tiedot, että voisit yrittää muualta suomesta sitä metsästää! Kamala tilanne, ihan jäätävän huono tuuri. :( Paljon halauksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana! <3 Ei oo sen tiedoilla merkitystä, koska kyseessä on siis yksityisyrittäjän ainoa myymälä, johon kaikki puvut tehdään omista kaavoista. Ei siis varmastikaan löydy muualta tasan samanlaista, ja toisaalta ko. liike lopettaa nyt syksyllä, eli myyvät olemassaolevat varastot pois ja sanoivat, etteivät enää edes omista tarpeeksi sellaisia kankaita, joista ois saanut uuden samankaltaisen tehtyä :( kurja juttu, mutta onneks ei mikään maailmanloppu kuitenkaan :) tiedänpähän taas paremmin, mitä etsin, eiköhän jotain yhtä ihanaa vielä löydy! Tai sitten marssin ompelijan luo kuva kourassa ja teetän vastaavan, ei kai sekään mahdotonta ois :)

      Poista
  7. Mulle kävi aika samalla tavalla. Menin samaiseen (tuntomerkit ainakin täsmäävät 100 %:sti!;)) liikkeeseen ihan vaan fiilistelemään ja ihmettelemään tarjontaa. Tässä vaiheessa ei siis oltu sovittu hääpäivää, mutta kyllähän se vuosikausien yhteiselon jälkeen oli suunnitelmissa, mutta ehkä joskus 2014/2015. No sitten välittömästi liikeeseen astuttuani huomasin sivusilmällä, että erään rekin päädyssä roikkui UPEA lyhyt kotelomekko. Kun vihdoin pääsen mekon luokse, niin samalla hetkellä siskoni vetää saman mekon, mutta kokopitkänä rekistä ja sanoo: "Hei! Tää on sun puku!" Mä en edes heti katso siskoni ehdotusta, kun en saa silmiäni irti tästä lyhyestä. Kun vihdoin katson siskoni ehdottamaa mekkoa, niin naurahtaen totean, että tässä ihailen juuri samaa, mutta lyhyenä. Oikeastihan tarkoituksena ei ollut sovittaa saati ostaa mitään, mutta sitten kun näin muutamiakin kivoja mekkoja, niin päätin ihan huvikseni kuitenkin sovitella. (Olisi kannattanut varmuuden vuoksi varautua tähän vaihtoehtoon jotenkin järkevin alusvaattein. Olisin edes sheivannut tai leikannut varpaankynnet :DD) Kaikki sovittamani mekot oli kauniita ja oli kiva sovitella niitä, mutta mikään ei vienyt jalkoja alta, vaikka kauniita olivatkin. Sattumalta tämä ensiksi bongattu UPEUS (pitkäversio) oli jäänyt viimeiseksi sovitettavaksi ja siinä vaiheessa olin jo hieman unohtanut sen ensimmäisen reaktioni mekon suhteen. Noh, kun sain mekon päälleni, siskollani tuli kyyneleet silmiin ja minulle myös. Tiesin heti, että olen löytänyt Sen mekon. Vaikka tuntui hölmöltä ostaa mekko, kun ei ollut edes päivää sovittuna, niin tiesin, etten koskaan tulisi löytämään parempaa ja halvempaa, joten ostin mekon. Ja siitä se häiden suunnitteleminen sitten alkoi ;) Tulipa pitkä tarina, mutta halusin jakaa tämän :))

    -Hlillis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että löysit Sen Oikean! :) Ja oih, niiden mekot oli kyllä niin upean hyvin ommeltuja ja laatumateriaaleista tehtyjä, että sellaisen valinta hääpuvuksi ei vain voi olla huono ratkaisu. Joko hääsuunnitelmat on teillä sitten liikahtaneet mekon inspiroimina enemmänkin eteenpän? :)

      Poista
    2. Niinpä, se puku on niin mahtavaa matskua ja ne leikkaukset ja taidokkaat ompelut - ah!
      Ja siis joo! "Siitähän se ajatus sitten lähti!" Nyt meillä on mun puvun lisäksi päivä, juhlapaikka, pitopalvelu, bändi ja valokuvaaja :)) Isot linjat on kunnossa, mutta kaikki muu onkin sitten auki. Onneksi on vielä rutkasti aikaa, the day on vasta elokuussa!

      Poista
    3. Siis olin myös ensimmäinen kirjoittaja, mutta eri nimellä ;))

      Poista
    4. No niin, mahtavaa! Kävinkin vilkaisemassa sun blogia, täytyykin jäädä seurailemaan! :) samoihin aikoihin vietetään häitäkin, hyvin valittu ajankohta siis ;)

      Poista
  8. Voihan kettu, mikä tuuri! Mutta tiedätkös, jos tuota kyseistä puku ei mistään enää saa, niin se ei sitten ollut se Sun Puku. Asioilla on useimmiten tapana järjestyä. Ja kiva, että näet harmituksesta huolimatta myös asiassa positiiviset puolet eli mahdollisuuden jatkaa pukujen sovittelua. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  9. Voihan surku! Mutta olen samoilla linjoilla kaikkien muiden kanssa: se ei ollut Se Puku. Löydät vielä sen unelmien puvun, jonka nappaat heti matkaasi. Siihen voi mennä aikaa ja se voi vaatia useita sovituskertoja, mutta löydät sen vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todellakin, kun seuraavan kerran löydän mekon, joka tuntuu yhtä täydelliseltä, en päästä sitä näpeistäni tai näköpiiristäni :D kiitos tsempeistä! <3

      Poista