Sivut

4. kesäkuuta 2013

Hääpaikka hukassa, osa 2

Taisin jo huhtikuun puolella mainita hääpaikkahaaveistani. Urbaanimpien ravintolahäiden, joista tuolloin kirjoittelin, lisäksi olen fiilistellyt muitakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi kartanohäissä voisi olla rutkasti tunnelmaa ja ennen kaikkea iloa silmälle. Vaikka Lahdessa, jossa aiomme häitämme juhlia, on perinteisesti purettu kaikki vanha, kaunis ja arvokas, löytyy Päijät-Hämeestä kuitenkin kelvollisia paikkavaihtoehtoja niille, jotka kartanofiilistä tavoittelevat. 

Lähde
Kartanotyyppisten juhlapaikkojen arvokkuus, juhlavuus ja vanhan ajan henki houkuttelisivat kieltämättä allekirjoittanutta jonkin verran, mutta toisaalta en halua juhliamme vietettävän liian mahtipontisessa ja pompöösissä ympäristössä. Liian suuri, jenkki-/brittityylinen kartano tai linna ainoastaan hukuttaisi vierasjoukkomme (jota tämänhetkisten arvioiden mukaan lienee noin 80 henkeä) sisäänsä ja söisi todennäköisesti koko budjettimme. Kuitenkin jotain pientä, kaunista ja tunnelmallista sijaintia voisin harkita vakavasti.

Toisaalta olen huomannut fiilisteleväni ns. latohäitä - juhlapaikkaa, joka olisi rakennettu esimerkiksi entisen navetan ylisille tai muuta vastaavaa. Vaikka olenkin koko ikäni asunut kaupung(e)issa, maalaisfiiliksessä on jotain, mikä viehättää. Tai no, lieneekö tässä mitään yllättävää sittenkään, sillä lapsena haaveammattini ja vakiovastaukseni kysymykseen "mikäs sinusta tulee isona?" oli karjakko. Lukemattomat lypsyllä vasikoita silitellen vietetyt kesäillat 90-luvulla taisivat sittenkin jättää jälkensä. 

Lähde
Latohäihin kuuluisi ehdottomasti bändi, joka saisi soitollaan juhlakansan tanssimaan niin, että tanner tömisisi ja korot voisi heittää nurkkaan. Illan hämärtyessä sytytettäisiin kynttilöitä ja nautittaisiin rennosta fiiliksestä, hyvästä ruoasta ja parhaasta seurasta. Pöydät voisi kattaa huolettomammin, ehkä jopa hieman eriparisin astioin, ja hääpuvussa pitäisi ehdottomasti olla pitsiä.

Ensi viikon jälkeen alkaa tuolla paremmalla puoliskollani alkaa kesäloma, joten eiköhän tässä viimeinkin löydetä yhteistä aikaa potentiaalisten juhlapaikkojen kiertelylle. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti