Sivut

5. kesäkuuta 2013

Pena was here xx.xx.2014

Rakastan vieraskirjoja. Ystäväni ovat jo oppineet livahtamaan äänettömästi ja vaivihkaa rappukäytävään visiittinsä päätteeksi, sillä toivon aina kaikilta vierailta vähintäänkin puumerkin jättämistä vieraskirjaani. Itse asiassa tuo pikkuinen opus on yksi kirjahyllyni rakkaimpia esineitä, sillä sen lehdille on taltioitu monet ihanat, hauskat ja omituisetkin hetket ystävien kanssa. Siksi ei ole lainkaan yllättävää, että olen ehtinyt jo viettää tovin jos toisenkin pohdiskellen erilaisia vieraskirjavaihtoehtoja häihimme.

Lähde
Vaikka erilaiset vieraskirjapuut, sormenjälkien painatukset ja muut luovat ideat ovatkin ihastuttavia, olen varma siitä, että haluan häiden jälkeen palata tuon päivän tunnelmiin kirjan kansien väliin tallennetuin muistoin. Kuitenkin se ihan perinteinen tapa, eli tyhjä vieraskirja, johon vieraat kirjoittavat kukin nimensä ja viestinsä hääparille, jää kokemukseni mukaan usein melko latteaksi. Turhan monet vieraat jättävät itsestään merkiksi ainoastaan nimensä (mikä sekin toki on parempi kuin ei mitään!), kun taas itse toivoisin suuresti, että vieraskirjassamme voisi olla muutakin kuin vain pelkät nimet listana.

Lähde
Tämän hetken suunnitelmissa onkin yhdistää vieraskirja ja häiden kuvista tehtävä kuvakansio (jep, ajattelin tehdä ihan perinteisen leikkaa-liimaa-askartele -sarjan kuvakansion esim. Ifolorin kuvakansion sijaan). Vieraille voisi jakaa esimerkiksi pöytiin valmiiksi tai johonkin sivupöydälle lappuja, joihin jokainen saisi hääjuhlan kuluessa kirjoittaa mitä haluaakaan. Kaikilla olisi varmasti aikaa rauhassa miettiä, mitä haluaisi hääparille jättää ohjeeksi avioelämään, terveisiksi tai muuten muistoksi hääpäivästä, jolloin uskoisin, että niitä pelkkiä allekirjoituksia tulisi vähemmän. Nuo kortit/laput voisi sitten kasata johonkin paikkaan x säilöön, ja häiden jälkeen, heti kun kuvatkin on saatu teetettyä, voisimme kasata albumin, johon sijoittaisimme kuvien sekaan vieraiden jättämät viestit.

Tässä ideassa hyvää olisi ainakin se, että vieraskirjaa tulisi takuuvarmasti selailtua myöhemminkin, sillä täytyyhän hääkuvien pariin palata tulevien vuosien aikana taatusti moneen otteeseen. Lisäksi vieraille jaettavissa lapuissa voisi hyötykäyttää esimerkiksi muista hääaskarteluista, kuten kutsuista tai istumapaikkojen "nimilapuista", ylijääneitä kartonkeja ja muita materiaaleja. Näiden vieraskirjaan tulevien viestien tekemiseen vieraat voisivat oivallisesti käyttää mahdollista odotteluaikaansa, joka yleensä väistämättä syntyy esimerkiksi ruokailun yhteydessä. Ja syön vielä kuvitteellisen hattuni, jos toinen isoisäni ei innostu kirjoittamaan omaan lappuunsa runoa meille. Juuri sellaisia - persoonallisia, ajatuksella tehtyjä, ehkä vähän hölmöjäkin - viestejä haaveilen saavamme vieraskirjamme täytteeksi.

4 kommenttia:

  1. EIKÄ!! Mä oon lukenu tätä blogia tässä muutaman päivän (viimeisimmästä tähän postaukseen), tallennellu täältä inspiraatiokuvia ja ehtiny jo lähettää sulholleni innostuneita viestejä et "hei TÄMMÖNEN meille!!" (tämä siis kuvastaa enemmän tämänhetkistä innostustani, ei sitä että olisin nyt kopioimassa täältä suoraan mitään). Tän nimenomaisen vieraskirjapostauksen kohdalla kuitenkin pysähdyin silleen et HETKINEN, nyt kuulostaa kyllä tutulta, tarkistin pari aiemmin huomioitta jäänyttä yksityiskohtaa sivupalkista ja TAJUSIN KUKA SÄÄ OOT!! :D Et yks tamperelainen tuleva morsian täällä morjens vaan kans, oikein hyviltä vaikuttaa sun suunnitelmat ja blokikin on ihana! (aika moni muista genren edustajista on tän seulan kautta karsiutunut jo pois lukulistoilta) Jatkan seuraamista! :) -IK:n jo virallisestikin eläköitynyt biletäti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mahtavaa! Vähän jotenkin aavistelinkin, että saattaisit päätyä tänne jossain vaiheessa jotain kautta :D Mua ehkä semisti vaan huolettaa, että kuinka paljon oikein oon jauhanut kaikille näitä mun suunnitelmia, jos tästä onnistuit muistamaan! Mää kun luulin sylkeväni kaiken häähömpän tänne enkä poloisille kamuille... :D

      Niin ja joo, en vissiin ois sun allekirjoituksesta tunnistanutkaan ilman pärstää ;)

      Poista
    2. Siis ihan muutaman (vaan muutaman) hääblogin olen tässä saattanut ehtiä vilkuilemaan. :D Useimmat niistä ovat tosin parin ekan postauksen jälkeen jääneet unholaan, joten jotain tämän blogin kiinnostavuudesta omalla kohdallani kertonee, että olin jo ehtinyt tänne asti luku-urakassa. Mutta tunnistin sut siis nimenomaan tän postauksen häihin liittymättömästä osiosta, eli arvon morsiamen tietystä vieraskirjoihin liittyvästä viehtymyksestä, jonka johdosta olen itsekin joutunut joskus runoista suontani verryttämään. Eli ei huolta, anna palaa vaan niiden häähöpöttelyjen kanssa täällä ja muualla! ;)

      Poista
  2. Niin ja sit tohon tuli tietty mun naama, kun olin kirjautuneena bloggeriin.. noh, se siitä salamyhkäisyydestä sitten!

    VastaaPoista