Sivut

31. elokuuta 2013

Elokuun ihanimmat puolet - inspiraatiota loppukesän häihin!

Minähän olin alunperin haaveillut syksy-, talvi- tai keväthäistä, eli jostain muusta kuin niistä ihan tavallisimmista hääajankohdista. M puolestaan liputti alkukesän häiden puolesta. Erinäisistä syistä (krhm, puolustusvoimat<3) johtuen päädyimme kuitenkin sivuuttamaan kummankin ykköstoiveet ja juhlimaan elokuun puolivälissä. Onneksi joskus ne vähän olosuhteiden pakosta tehdyt valinnat osoittautuvatkin todella toimiviksi, ja niin on todellakin käynyt meidän hääajankohdan kanssa. Pyrinkin koko elokuun ajan imemään inspiraatiota häitä varten loppukesästä ja kaikesta tähän vuodenaikaan liittyvästä ihanasta, kauniista ja innostavasta, eikä sitä inspiraatiota ole todellakaan ollut vaikeaa löytää!

Lähde
Pimenevät illat ovat selkeästi elokuun parhaita puolia. Valoisina kesäöinä kynttilöiden polttaminen voisi tuntua hassulta, mutta onneksi meidän juhlien aikaan hämärä laskeutuu jo joskus kahdeksan tienoilla. Näin ollen käytämme ehdottomasti kynttilöitä hyväksemme kattauksessa ja juhlapaikan koristelussa. Täytyy pohdiskella tarkemmin juhlapaikan henkilökunnan(kin) kanssa, josko voisimme käyttää myös muita pieniä valonlähteitä luomaan tunnelmaa... Lyhdyt, erilaiset valosarjat, tuikut ja tähtisadetikut ovat mitä parhaimpia elementtejä loppukesän iltoihin ja öihin.

Lähde
Suomalaisen loppukesän vaihteleviin keleihin voisi tarvittaessa varautua neuleella, jonka voisi heittää hääpuvun päälle lisälämmikkeeksi, jos Suomen kesä tavalliseen tapaansa onnistuukin tekemään mystiseltä tuntuvan katoamistempun. Lisälämmikkeen voisi heittää harteilleen,  kun juhlissa ilmapiiri rentoutuu, korkokengät heitetään nurkkaan ja jäljelle jäävät enää ehkä vain ystävät jatkamaan musiikista, iltapalasta ja tunnelmasta nautiskelua. Tai tietenkin voi turvautua uunituoreen puolisonsa apuun, ja heittää sulhon puvun takin harteilleen. Kaikkein viluisimmista jaloista kärsivät voivat toki kiskaista varpaidensa lämmikkeiksi villasukat - hellisi varmasti myös niiden korkkareiden kolhimia jalkoja loppuillasta!

(Kaiken tämän sateeseen ja viileyteen varautumisen jälkeen toki luonnollisestikin käy niin, että hääpäivänä on + 30 astetta auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Mutta mitä pienistä, eihän pienetkään meistä! Sitten nautiskellaan lämmöstä ja kesän viimeisistä hetkistä päivistä viikoista täysin rinnoin.)

Lähde
Lähde
























Loppukesästä ruoan ja juoman puolella saadaan vielä maistella erinäisiä kesäherkkuja, mutta toisaalta syksyn ihanaakin ihanampi sadonkorjuukausi on jo tuloillaan. Siispä esimerkiksi kotimaiset metsien ja puutarhojen marjat - mustikat, viinimarjat, vadelmat, karviaiset ja lakat - ovat parhaimmillaan. Yritän edelleenkin vakaasti ympäripuhua M:ää luopumaan mansikkakakkuvaatimuksestaan, jotta saisimme jälkiruokapöytään tarjolle jotakin loppukesän/alkusyksyn tuoreemmista marjavaihtoehdoista jossain muodossa. Muutenkin ruokalistallamme toivoisin näkyvän runsaasti sesongin raaka-aineita, vaikkei menustamme olekaan tarkoitus tehdä ihan perinteisen supisuomalaista.

Lähde
Elokuun marjoistahan voi mitä oivallisimmin myös ottaa inspiraatiota ruokalistan lisäksi häiden värimaailmaan joko yksittäisen värin tai miksei vaikka kokonaisen väripaletin muodossa. Veikkaanpa, että meillekin napataan käyttöön jokin marjainen sävy, ellei jopa useampikin.

Lähde
Lisäksi tietysti kukissa voi nautiskella sesongin helmistä. Vaikka ne jonkinasteisiksi hääkliseiksi muuttuneet ihanaakin ihanammat pionit jäävät yleensä elokuun morsiamilta pelkiksi haaveiksi lyhyen kautensa takia, voi loppukesästä iloita muun muassa kotimaisista ruusuista ja neilikoista, jotka ovat elokuun tienoilla mitä parhaimmassa vaiheessa. Samoin puutarhojen erilaiset kukat, varsinkin monet perennat, ovat kauneimmillaan yleensä juuri loppukesästä, ja niitä voisikin hyvin käyttää esimerkiksi hääkimpussa ja pöytäasetelmissa hyödyksi - kunhan muistaa pitää ne aiemmin mainitut kynttilät tarpeeksi kaukana rönsyilevistä kukka-asetelmista.

Mikä teistä on parasta loppukesässä/alkusyksyssä? Ja miten sen voisi yhdistää häihin?

4 kommenttia:

  1. Tuo morsiammen päällä oleva bleiseri on kyllä aika täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aioin kommentoida aivan samaa :) Vaikkei minun tyyliseni, niin silti mieletön!

      Poista
  2. Täydellistä! Teille tulee ihanat häät! JA tollanen paljettijakku ois sulle ihana, täytyy pitää silmät auki!!! <3:lla S

    VastaaPoista