Sivut

20. elokuuta 2013

Kaasojen pukeutumisesta

Mökkireissulta on kotiuduttu, joten voi taas palata häähömpän ääreen! Vettähän tuli taivaan täydeltä, mutta mitäpä pienistä. Tulipahan viikonloppunakin höpöteltyä hääjutuista enemmän kuin laki sallii, kun läsnä oli lisäkseni toinenkin häitään suunnitteleva neitokainen.

Viime aikoina hääpohdintani ovat keskittyneet pitkälti mekkoihin - eikä pelkästään vain siihen valkoiseen unelmaan, jota itselleni haaveilen. Armaat kaasoni ovat nimittäin jo useampaan kertaan kyselleet, millaista vaatetusta olen suunnitellut heidän varalleen. Joka kerta vastaan yhtä ympäripyöreästi ja kierrellen, sillä rehellisesti sanottuna en tosiaankaan osaa päättää, mitä toivoisin.

Lähde
En ole koskaan halunnut kuulua niihin bridezilloihin, jotka pakottavat kaasonsa pukeutumaan parikymmentä vuotta vanhan muodin mukaisiin, kammottaviin pastellisiin röyhelö"unelmiin". Ylipäätään useamman upean naisen pukeminen prikulleen samanlaisiin asuihin tuntuu kaikin puolin tyhmältä, sillä jos kaasot pukeutuvat arkena omaan tapaansa, miksi ihmeessä olettaisin heidän tuntevan olonsa viihtyisäksi ja viehättäväksi samanlaisiin mekkoihin ängettyinä. Haluaisin siis, että kaasoni saisivat mitä suurimmissa määrin itse valita asunsa - mutta toki jotain yhtenäisyyttä olisi kiva nähdä, oli se yhdistävä tekijä sitten värimaailma, helman pituus, materiaali, malli tai jotain ihan muuta.

Lähde
Vaikka monia perinteitä haluankin noudattaa hääpäivänämme, kaasojen pukeutumisen ei tarvitse missään nimessä noudattaa mitään vanhan kansan näkemyksiä. Mitään värejä (ihan kokovalkoista lukuun ottamatta) ei siis ole suljettu vaihtoehdoista pois niiden mystisen yleisen sopimattomuuden takia. Petollisia kaasoja ei meidän häissä näy, vaikka menisivät ja pukeutuisivatkin punaiseen. Ja minun silmissäni musta sopii juhlaan kuin juhlaan - ei siis huolta hautajaisviboista.

Tärkeintä kuitenkin on se, että rakkaat ystäväni seisovat vierelläni yhtenä elämäni tärkeimmistä hetkistä. Kauniita, ihania ja upeita naisia ovat molemmat, oli heillä sitten yllään mitä tahansa, joten suurta stressiä tuskin tarvitsee kaasojeni ulkoisesta habituksesta kärsiä.

5 kommenttia:

  1. Kaasoni pukeutuvat punaiseen mekkoon ja ei yhtää haittaa vaikka sitä pidettäisiin kuinka petollisen merkkinä! halusin tumman punaista kaasoille ja ne myös sain, tänään juuri saapui toisen kaason mekko postissa ja se on vaan niiiiiiiin upea ja se väri! ah <3 ja siis en itse valinnut mitään muutakun värin, kaasolle tottakai hyväksytin mekon ennekuin tilasin, eli ei myöskään mistään pakkottamis pukeutumisesta ole kyse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nää vanhan kansan uskomukset taitaa olla aika harvan mielessä enää. Huvittavaahan se ois, jos kaason väri kertois sulhasen kanssa kiehnäilystä :D Tumma punainen on kyllä kaunis väri ja sopii tosi hyvin talvihäihin! Vilautathan kuvia jossain välissä blogin puolella? :)

      Poista
    2. Heti vain kunhan ensin pääsen sovittelemaan mekkoa kaason päällä :)

      Poista
  2. Mun kaaso pukeutuu mustaan, koska häiden väriteemassa hallitsevina ovat musta ja valkoinen, mekon mallin kanssa olen antanut täyden vapauden :) Mulla tämä tietty onkin sillein helppoa kun on vain yksi kaaso, jos olisi ollut useampi niin luultavasti olisin toivonut heitä vähän katselemaan pukujaan sillein että sopivat yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, yhdelle kaasolle mekon valitseminen on varmasti helpompaa!

      Poista