Sivut

10. elokuuta 2013

Se tärkeä ensivaikutelma

Kutsujen lähettämiseen on vielä kuukausia aikaa, mutta niin vain sekin häiden yksityiskohta pyörii ajatuksissa tiheästi. Emme aio lähettää varsinaisia Save the date -kutsuja, joten ne "oikeat" kutsukortit ovat ensimmäinen asia häistämme, jonka vieraat tulevat näkemään. Näin ollen kutsut luovat tärkeän ensivaikutelman juhlistamme ja antavat ainakin jotain pientä osviittaa siitä, millainen tunnelma häissämme tulee olemaan.

Lähde
Lähde
Alkuperäisen ajatuksen mukaan tekisimme itse kutsumme. Perinteinen askartelusessio kutsujen parissa kuulostaa itse asiassa jopa houkuttelevalta, vaikken mikään superkätevä olekaan käsistäni, sillä olisihan se kiva saada jotain omin käsin tehtyä mukaan häidemme kokonaisuuteen. Itse väkertämällä saisi ainakin ennakko-oletuksissani myös säästettyä kuluissa, vaikka toisaalta kyllä kutsujen materiaaleihinkin saa kulumaan roposen jos toisenkin, jos niistä haluaa juuri tietynlaiset...  Joka tapauksessa nuo armaat kaasoni taitavat olla sen verran innokasta sorttia, että pitäisi kaiketi piakkoin keksiä heillekin tekemistä, ja tyttöjen kesken toteutettava askarteluoperaatio voisi olla yksi hyvä vaihtoehto - ainakin, jos tarjolla on tarpeeksi suklaata.
 
Lähde
Mutta entäpä jos lähtisimmekin ihan toiseen suuntaan ja painattaisimme kutsumme? Melko moderneihin, mustavalkopainotteisiin kaupunkihäihin sopisi kieltämättä aika hyvin se, että kutsut(kaan) eivät olisi täysin kotitekoiset. Kaikkein ihanimmat kutsut saisi varmaankin teettämällä koko homman ammattilaisilla, mutta toisaalta en kaipaa mitään superihmeellistä, joten suunnittelupuoli voisi onnistua ihan kotivoiminkin. Lisäksi toinen sulhon bestmaneista on varsin taitava graafisessa suunnittelussa, vaikka tekeekin työkseen ihan muita hommia, joten sieltäkin suunnasta voisi tarvittaessa ehkä pyytää apuja. Varsinaisiksi kuluiksi siis jäisi ainoastaan painatuskulut (materiaaleineen, tietysti). Pitäisi varmaan tehdä joku raakaversio kutsuista jossain kohtaa ja kysellä hintatietoja paikallisilta painoyrityksiltä...

Lähde
Lähde
Tehdäänpä kutsumme omin kätösin tai ulkopuolisten toimesta, haluan pyrkiä mahdollisimman yksinkertaiseen kokonaisuuteen. En haluaisi meille mitään ylimääräisiä hääinfopapereita tai muitakaan lisätietolärpäkkeitä kutsujen oheen. Vaikka toki on kohteliasta ja hyvä tapa välittää varsinkin kauempaa tuleville vieraille kutsun yhteydessä tietoa mm. majoittumismahdollisuuksista ja muista käytännön asioista häihin liittyen, en jaksa uskoa, että pitkät litaniat erillisellä a4-paperilla olisivat elintärkeitä kenellekään. Aikana ennen internetiä, älypuhelimia ja muita pikaisia tiedonhaun helpottajia selvittiin mainiosti pelkillä simppeleillä kutsuilla, joissa oli kirjattuna oikeastaan ainoastaan juhlapaikat, -ajat sekä ilmoittautumistiedot. Siksi haluan ajatella, että nykypäivänkin häävieraat selviäisivät vähäisemmällä informaatiolla - esimerkiksi ajo-ohjeet selviävät parilla klikkauksella netistä, kun kutsussa on mainittu juhlapaikkojen osoitteet. Jos meille tulee tästä huolimatta tulee kutsuihin ylimääräisiä infolappusia, toivon niiden noudattavan ulkonäöltään samaa linjaa muun kutsukokonaisuuden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti