Sivut

22. elokuuta 2013

Kampaussuunnitelmia

Luonnoskansio täyttyy täyttymistään erilaisista häiden pienempiin ja suurempiin yksityiskohtiin liittyvistä höpinöistä. Lienee siis syytä puskea näitä eetteriinkin toisinaan eikä jättää vain omaksi iloksi salaisiin arkistoihin...

Tätä morsianta on siunattu varsin tyypillisellä suomalaisella hiuslaadulla, jota kuvailevat parhaiten ehkäpä sanat liukas, piikkisuora ja maantienharmaa. Hiuksiani ei ole vuosiin käsitelty mitenkään radikaalisti (kiitos opiskelijabudjetin aiheuttaman pihiyden), joten ne ovat onnekseni varsin hyväkuntoiset. Tukkaa myös riittää vaikka mihin kampauksiin, sillä ne ovat sekä pitkät että paksut. Tällä hetkellä hiukseni ylettyvät reilusti lapaluiden alapuolelle, ja pahaa pelkään, etten raaski ennen häitä leikkauttaa pituudesta juurikaan. Pitäähän sitä nyt kampausmateriaalia olla!



Lähde


Tältä pohjalta olenkin koettanut bongailla inspiskuvia hääkampausta varten ja hahmottaa, millaisia taikoja toivoisin kampaajani tekevän hääpäivämme aamuna. Käytännön kokemuksista tiedän jo, että kaikki upeat avonaiset kiharapehkot on syytä jättää sinne haaveisiin, sillä piikkisuora hius vetää joka tapauksessa jossain vaiheessa pitkää hääpäivää itsensä suoraksi, mikä ei tietenkään ole tavoitteena. Ylipäätään haluan kampaukseltani ennen kaikkea pysyvyyttä: en halua joutua huolehtimaan kesken hääpäivän juhlintojen sitä, ovatko hiussuortuvat oikeilla paikoillaan vai lässähtääkö kampaajan aikaansaannos kesken kaiken.

Lähde
No, mitä sitten haluaisin? Jotain nuorekasta, rentoa, kiharaista ja ehkä letillä tai jonkinlaisella kieputussysteemillä koristeltua. Samaan aikaan kuitenkin kampauksen on oltava juhlava, kestävä ja yksinkertaisesti kaunis. Viimeisteltyä, muttei liian tärkätyn tiukkaa ja liikkumatonta. Lisäksi olisi tietysti plussaa, jos minua peilistä katsoisi hääpäivänäni joku tutun, juuri minun näköinen morsian - toki puunatumpana, juhlavampana ja huoliteltumpana versiona arkiversiosta.

Lähde
Kuten näistä kuvistakin näkee, olen kaikkein eniten mieltynyt toispuoleisiin kampauksiin, joissa matalalle sijoitettu, rennohko nuttura on yhdistetty letityksiin, punontoihin ja kiharoihin.  Toispuoleisuus on paitsi kiehtovaa ja nuorekasta, myös äärimmäisen hyvä lisä valokuviin, sillä varsinkin suoraan edestä otetuissa valokuvissa symmetrisemmät kampaukset jäävät usein kokonaan piiloon. Tarkemmin ajatellen pitääkin myöntää, että olen viime vuosina huomaamattani suosinut toispuoleisuutta nimenomaan juhlakampauksissani, joten onpahan ainakin käytössä hyväksi havaittu vaihtoehto kyseessä. Vai pitäisikö häissä sittenkin repäistä ja toteuttaa jotain ihan muuta kuin mihin kohdallani on totuttu?

Lähde
Hääkampaus saisi puolestani erottautua tavallisista juhlakampauksistakin jotenkin. Selkein hääkampauksen koristus olisi tietysti huntu, ja ainakin ennakkoon olinkin aina ajatellut käyttäväni huntua. Mutta miten huntu sopii toispuoleisen kampauksen kanssa? Mihin kummaan se edes asettuisi luontevasti esimerkiksi näissä kuvissa? Jos päädynkin jättämään hunnun kokonaan pois, hiusten sekaan voisi lisätä hiukan kimalletta korun muodossa tai miksei vaikkapa kukkia hääkimpun inspiroimana?

Lähde
Vaikka kampauksen pääpiirteet tuntuvatkin tässä vaiheessa suhteellisen selkeiltä, pienet harmaat aivosoluni jumppaavat aktiivisesti muutaman pienen ongelman kanssa. Olen haaveillut tummemmista hiuksista jo vuosia, mutta sittemmin maantien sävyihin tummentuneena entisenä blondina en ole uskaltanut edes kokeilla syrjähyppyä brunettiuden kiehtovaan maailmaan. Toisaalta valkoisen hääpuvun rinnalla tummat hiukset näyttävät lähes poikkeukselta paremmilta kuin vaaleammat. Toinen, täysin erillinen pohdinta onkin sitten lähes jokavuotinen juupas-eipäs -taistelu pääni sisällä: etuhiuksilla vai ilman? On taas suuret ongelmat täällä. Näin vuotta ennen häitä olisi kuitenkin hyvä aika kokeilla esimerkiksi uutta väriä vanhan tutun sijaan, sillä jos kampaajalla tapahtuisikin joku katastrofi, hiukset ehtisivät vielä palautua hääkuosiin ennen h-hetkeä.

1 kommentti:

  1. Minullakin on tällä hetkellä otsatukka ja kovin pohdiskelen kasvattaakko se pois vai jätänkö sen paikoilleen hääkampaukseen. Onko otsatukka juhlava? Kauniita kampausideoita, vaikka omaa silmääni miellyttääkin enemmän keskitetty kampaus ;)

    VastaaPoista